Köy Çorbası

Köy Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 Türk kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı tepeleme köftelik bulgur
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 litre süt
- 1 çay kaşığı tuz (arzuya nazaran arttırabilirsiniz)
Köy Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp derin bir tencereye alalım.
- 1 bardak kaynar su ekleyelim.
- 5 dakika kaynadıktan sonra köftelik bulguru ekleyelim, kaynamış sütü üzerine ek edelim, 10 dakika kaynatalım.
- Patatesleri küp küp doğrayıp ek edelim, tuzumuzu da ek edip kaynamaya bırakalım.
- Patateslerimiz pişene kadar kısık ateşte kaynatalım.
- İsterseniz sıcak isterseniz soğuk servis edebilirsiniz.
Köy Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
