Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Yarım paket damla çikolata (1 çay bardağı)
  • 4 adet muz

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin kabımızda yumurta ve şekerimizi alıp güzelce çırpıyoruz köpük köpük olan karışıma başka materyalleri ekliyoruz unu eliyoruz.
  2. Karıştırdığımız kek gereçlerini tereyağ un yaptığımız kilitli kek kalıbımıza koyuyoruz.
  3. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında fanlı ayarda yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz.
  4. Kek pişerken kremşantimizi soğuk sütle çırpıyoruz.
  5. İçine damla çikolataları karıştırıp buz dolabına atıyoruz.
  6. Pişen kekimizi fırından çıkartıp birinci sıcaklığı çıkınca kek kalıbından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Kekin üst kısmını kesip çıkarıyoruz hatt kaşıkla biraz içine hakikat kekten kesimler çıkartalım çok tabanına gelmeden.
  8. Çıkarttığımız kesimleri öbür kaba alıp soğuyunca ufalayalım.
  9. Kekimizi kelepçeli kalıba koyup içine muzları ikiye kesip güzelce dizelim.
  10. Sonrasında buz dolabından kremşantimizi alıp üstüne dağ üzere dolduralım düzeltelim.
  11. En üstünede ufaladığımız kekleri döküp hafif elimizle bastırıp kekleri şantiye yapıştıralım çok bastırmadan.
  12. Buz dolabına koyup en az 2 saat dinlendirelim.
  13. Dinlenmiş pastamızı servis edebiliriz afiyet olsun :).

Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla)
Pratik Börülce Salatası
Meyveli Kış Çayı
Mütebbel Mezesi
Selenyum Deposu Kabak Çekirdekli Bulgur Pilavı
Antakya Patatesli Köftesi
Hdabla | © 2025 |