Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu )
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

İç dolgusu için:

  • 2 adet muz

Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  4. Yağlanmış kek kalıbına yahut tepsiye dökün ve evvelce ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.
  5. Süt, un, ve şekeri bir tencereye alın, daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
  6. Ocaktan alıp vanilin ekleyerek karıştırın.
  7. Soğuyunca krem şantiyi ekleyip uygunca çırpın.
  8. Kek büsbütün soğuyunca kalıp ile kesin (fazlalıkları ufalayarak ayırın).
  9. Kekin üzerine krema sıkın onun üzerine de bir dilim muz koyun.
  10. Ayırdığınız kek kırıntılarını pastanın üzerine serperek köstebek manzarası verin.
  11. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarhanalı Kaşarlı Omlet (8+ Ay)
Vişne Soslu Muhallebili Borcam Pastası
Ali Nazik
Kremalı Elmalı Kek
Armutlu Yoğurt Püresi
Arabaşı Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet