Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un (dolu dolu )
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
İç dolgusu için:
- 2 adet muz
Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Yağlanmış kek kalıbına yahut tepsiye dökün ve evvelce ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 20 -25 dakika pişirin.
- Süt, un, ve şekeri bir tencereye alın, daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilin ekleyerek karıştırın.
- Soğuyunca krem şantiyi ekleyip uygunca çırpın.
- Kek büsbütün soğuyunca kalıp ile kesin (fazlalıkları ufalayarak ayırın).
- Kekin üzerine krema sıkın onun üzerine de bir dilim muz koyun.
- Ayırdığınız kek kırıntılarını pastanın üzerine serperek köstebek manzarası verin.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




