Köstebek Pasta

Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk su bardağı elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebi için:
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Yarım tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
Arası için:
- 2 adet muz
- Damla çikolata
Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebiyi hazırlayalım 💕; Süt, yumurta sarısı, toz şekeri çırpma teliyle yeterlice çırpalım .
- Un ,nişastayı da koyup uygunca çırpıp ocağa alalım.
- İyice kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca tereyağ katalım çırpalım biraz soğusun krem şanti de katıp mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
- Soğumaya bırakalım soğuyunca dolaba koyalım.
- Kek için; şeker ve yumurtayı yeterlice mikserle çırpalım .
- Süt ve yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Kakao da ekleyelim çırpalım.
- Unu eleyelim üzerine kabartma tozu vanilya da katıp çırpalım 💕 tart kalıbını tereyağ ile yağlayıp un serpelim kalıba fazla gelen unu silkeleyelim kek hamurunu dökelim.
- 165 derece fırında 20 dakika denetimli pişirelim.
- Pişen soğuyan kekin ortasını denetimli bir biçimde oyalım ve oyduğumuz kek hamurunu robotta çekelim.
- Tart kalıbının ortasına muzu ince doğrayıp dizelim.
- Muhallebiyi dökelim muhallebi üzerine damla çikolata atalım.
- En üste de ufalanmış kek den serelim. Afiyet olsun 🤤.
Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
