Kosova Mantısı
Kosova Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı baklavalık böreklik un
- 2.5 su bardağı su (oda ısısında)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Aralarına sürmek için;
- 175 gram tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 350 gram kıyma
- 1 tane soğan
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Kosova Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için bütün gereçleri karıştırın(unu eleyerek kullanın) ve güzelce yoğurun( çok yoğurmak önemli).
- Unu denetimli kullanın hamur yumuşak kıvamda olmalı.
- Hazırlanan hamuru 15 -20 dakika dinlendirin.
- Hamurudan 24 beze hazırlayın.
- Bütün bezeleri (el büyüklüğünde) un yardımıyla açın.
- 12 adet açtığınız hamuru ortalarını yağlayarak üst üste dizin.
- Dizerken yufkaları üstüne bastırarak büyütün.
- Diğer 12 adet hamuruda farklı bir yerde ortalarını yağlayarak hazırlayın. (böylece iki yufka oluyor) 15 dakika dinlendirin.
- Kıyma harcı için soğanları rendeleyin baharatları ve tuzunu ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamuru elle büyüterek açın.
- Hamuru 5×5 cm boyutlarında kesin.
- İçine kıymalı harçtan koyun ve katlayın.
- Yağlanmış tepsiye dizin üzerine kalan yağı sürün.
- 190-200 derecede kızarana kadar pişirin.
Kosova Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















