Kornişon Turşusu
Kornişon Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kornişon salatalık
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1.5 su bardağı üzüm sirkesi
- 2 baş sarımsak
Kornişon Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 kg aldığımız konuşan çok güzel bir biçimde yıkıyoruz.
- 5 tane 500 milimlik kavanozumuzun tabanına 5 diş sarımsak atıyoruz keserek de atabilirsiniz.
- Kornişon salatalıklarımızı kavanozları yarısına kadar koyuyoruz.
- Kavanozlarımızın yarısından tekrar 4 diş sarımsak atıyoruz.
- Tekrar kavanozlarımızı ağzına kadar kornişon salatalığıyla dolduruyoruz.
- En başına da 3 diş sarımsak koyuyoruz.
- En üstüne birer yemek kaşığı kayatuzu ek ediyorum.
- Her kavanoza 1 çay bardağı üzüm sirkesi ek ediyor.
- Ve salatalık turşu muzun küt kütür olmasının püf noktası kavanozların içerisine kaynar su koyuyoruz.
- Hiç soğutmadan kavanozlarımızın kapaklarini sıkıp karşıt çeviriyoruz.
- Kapalı bir ortamda bir hafta bekliyoruz deneyecek olanlar için şimdiden afiyet olsun 😊.
Kornişon Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













