Kornişon Turşu

Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo kornişon salatalık
  • Yarım kilo sarımsak
  • 6 -7 tane cin biber
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 4 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 4 çay bardağı sirke
  • Kaynayan su

Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kornişonları uygunca yıkıyoruz.
  2. Sarımsakları soyup hazırlıyoruz.
  3. Kavanoza bikaç tane sarımsak koyuyoruz.
  4. Üzerine uçlarını kestiğimiz kornişonları sırayla diziyoruz ortasına tekrar bir kaç tame sarımsak koyuyoruz.
  5. 1 kiloluk kavanoz için üzerine; 1 çay bardağı sirke ,1 çay kaşığı şeker ,yarım çay kaşığı limon tuzu ve 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekliyoruz.
  6. 1 yada 2 tane çin biber koyuyoruz.
  7. Üzerini geçene kadar kaynar suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz.Ve karşıt çeviriyoruz.
    3 hafta sonra çıtır turşumuz hazır.
    Afiyet olsun 🤗

Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun
Enginarlı Pilav
Pudra Şekerli Şerbetli Tatlı
Ramazan Pidesi
Şahane Deniz Börülcesi
Cafe Tatlısı
Hdabla | © 2025 |