Körili Zencefilli Tavuk

Körili Zencefilli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 16 tane tavuk baget
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Körili Zencefilli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk hariç başkalarını derin bir kaba alıp sos yapalım.
  2. Bagetleri yıkayıp sosa koyalım.
  3. Her yerlerine değmesi için masaj yapalım biraz.
  4. Tepsiye alıp kalan sosu da üzerine dökelim ve 190° fırında yaklaşık 1 saat denetimli olarak pişirelim.
  5. Ben bu sosa elma dilim patates de atıyorum tavuklarla pişiriyorum.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌼.

Körili Zencefilli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gün Menüsü
Meat-bowl
Karaköy Poğaçası
Kaju Fıstıklı Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Ezo Gelin Çorbası (Kolay Anlatımlı)
Elmalı Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |