Körili Tavuk Sote

Körili Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kesim göğüs eti
- 1 adet kuru soğan piyazlık doğranmış
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1.2 adet kapya biber
- 4.5 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- Domates ve biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Köri
- Kekik
- Sıcak su
Körili Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Göğüs etlerimizi yıkayıp kuşbaşı halinde doğrayıp tencereye alalım üzerine az sıvı yağ ve tuz serpelim, kapağını kapatalım tavuk etleri suyunu salıp çekene kadar soteleyelim akabinde az sıvı yağ eklemesi yapabilirsiniz.
- Sonra üzerine doğranmış soğan sarımsak ve biberleri ekleyelim kavuralım sonra salçaları ekleyelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra domatesi ekleyelim biraz daha kavurup kekik hariç tüm baharatları ekleyelim suyunu da ekleyip, pişmeye bırakalım.
- Ocaktan inmesine yakın kekik serpip bir kaç dakika da bu biçimde pişirelim yemeğimiz hazır. Deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.
Körili Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





