Körili Tavuk Makarna Menüsü

Körili Tavuk Makarna Menüsü Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk sote için:
- 4 tavuk göğsü
- 1 paket krema
- 10-12 arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı kekik
Makarna için;
- 1 paket penne makarna
- Çay kaşığı ucu zerdeçal
- 1 paket krema
- 1 silme çay kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı kekik
Körili Tavuk Makarna Menüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya sıvı yağ ve doğranmış tavuk göğüslerini alıp kavurmaya baslayalım.
- Tavuklar suyunu salınca soğanları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edelim.
- Tavuklar sularını çekince krema ve baharatlarını da ek ederek 5 dakika daha pişirelim.
- Makarna için suyu tencereye alıp kaynayınca tuz koyup makarnayı ekleyelim.
- Makarna suyuna zerdeçal ek ederek makarnayı haşlanmaya bırakalım.
- Haşlanan makarnaları süzgece alıp tencereye krema ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Körili Tavuk Makarna Menüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


