Köri Soslu Tavuk ve Makarna

Köri Soslu Tavuk ve Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım soğan
- 4 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- Yarım soğan
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
Pişirmek için:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı krema
- 1 tutam köri
Makarna için;
- 1 paket makarna
- 1 tatlı kaşığı dolusu zerdeçal (makarnanın suyuna atılacak.
- 1 tatlı kaşığı tuz (kaynayan makarna suyu için)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 paket krema (200 ml)
Köri Soslu Tavuk ve Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk yapılışı:Tavuk göğsünü julyen kesimler halinde kesin.
- Soğan rendesi,sarımsak,yoğurt, tuz, karabiber ve köri ile karıştırın.
- Kaseyi streçleyin ve buzdolabında 3 saat dinlendirin. (aceleniz varsa 30 dk da kâfi olacaktır. ).
- Geniş bir tavayı ısıtın ve tavukları önlü artlı az yağda 3-4 dakika kızartın.
- Kızaran tavukların üstüne julyen doğradığımız soğan, kırmızı biber ve yeşil biberimizi alıp kapağını kapatalım tavukla zerzevatları soteleyin harmanlayın.
- Pişen tavuk ve sebzelerin üstüne krema ve köriyi de ekleyip ateşin altını en kısık pozisyona getirin.
- Sos yoğunlaşınca ocaktan alın ve yemeği servis edin.
- Makarna yapılışı; Geniş bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurun ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadığında içine tuzu ve zerdeçalı atın 1-2 çeşit karıştırın.
- 1 paket makarnayı da kaynayan suya ekleyin ve makarna paketinde yazan pişirme mühletinden 2-3 dakika kadar az haşlayın. Akabinde süzün.
- Bu sırada bir tencereye kremayı ekleyip kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
- İçerisine tuzu, karabiberi ve köriyi ekleyin.
- Hafifçe kaynamaya başlayıp kıvamı ağırlaştığında, içerisine haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin.
- Makarna ve sosu harmanlayın.
- Kremalı makarna hazır! servis tabaklarına alın.Afiyet olsun 👩🏻🍳.
Köri Soslu Tavuk ve Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


