Köri Soslu Palamut

Köri Soslu Palamut Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet dilimlenmiş palamut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı köri
- 200 ml krema
Köri Soslu Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tepsimizin alt kısmına soğanlarımızı ve patatesi yerleştiriyoruz.
- Üzerine yuvarlak doğradığımız patateslerimizi.
- Yerleştiriyoruz soğan ve patatesi tuzlamayı ve baharatlamayı unutmuyoruz.
- Bir adet palamudu fileto olarak dilimliyoruz (tuzlayıp bir saklama kabına bir gece buzdolabında bekletin)
- Üst kısmına balıklarımızı yerleştirerek en üst kısma krema, köri, sarımsak, karabiber, tuz karışımını döküyoruz.
- Yağlı kağıtla kapatıp 200° derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Köri Soslu Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

