Köri Soslu Lokum Tavuk Sote

Köri Soslu Lokum Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiği çıkartılmış pirzola
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarmısak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı köri sos (yoksa  1 yemek kaşığı toz köriyi 1 çay bardağı süt ile karıştırın)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Köri Soslu Lokum Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirzolalarin kemiğini çıkartıp küp küp doğrayın,tavaya alın tavuk suyunu evvel salıp sonra suyunu biraz çekene kadar yağlarını eklemeden kavurun.
  2. Rendelenmiş sarmısak, soğanları ve biberleri, tavuk suyunu tam çekmeden ekleyin. Karıştırın .
  3. Tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerle birlikte tavuk suyunu tam olarak çeksin.
  4. Sonra yağları ve baharatları ek edip bir kaç tıp karıştırın.
  5. Köri sosunu üzerine gezdirip yeterlice harmanlayın 5 dk bu halde pişirin ve sunuma geçebilirsiniz. Takip ettiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum 🙏.

Köri Soslu Lokum Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Karnıyarık
Benim Kısırım
Browni Kek
Fındıklı Ay Tatlısı
En Fit Lavaş! Kastan Kazanıyoruz Yağdan Kaybediyoruz Kahvaltısı!
Cevizli Burgu Çörek
Hdabla | © 2025 |