Köri Soslu Lokum Tavuk Sote
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kemiği çıkartılmış pirzola
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 2 adet sivri biber
- 1 diş sarmısak
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı köri sos (yoksa 1 yemek kaşığı toz köriyi 1 çay bardağı süt ile karıştırın)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirzolalarin kemiğini çıkartıp küp küp doğrayın,tavaya alın tavuk suyunu evvel salıp sonra suyunu biraz çekene kadar yağlarını eklemeden kavurun.
- Rendelenmiş sarmısak, soğanları ve biberleri, tavuk suyunu tam çekmeden ekleyin. Karıştırın .
- Tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerle birlikte tavuk suyunu tam olarak çeksin.
- Sonra yağları ve baharatları ek edip bir kaç tıp karıştırın.
- Köri sosunu üzerine gezdirip yeterlice harmanlayın 5 dk bu halde pişirin ve sunuma geçebilirsiniz. Takip ettiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum 🙏.
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







