Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 600/700 gram tavuk göğsü
- 300 gr mantar
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 paket krema
- 2 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi
- 2 tatlı kaşığı köri
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 2/3 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp, üzerine soğanları ekleyelim.
- Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım (soğanların üzerine az tuz dökelim).
- Üzerine biberlerimizi ek edelim ve kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine tavukları ek edip, tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.
- Ardından mantarları ek edelim (mantarların kabuğunu soyup, sudan geçirelim. Suda bekletmeyelim).
- Mantarların üzerine baharatlarımızı ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Pişen yemeğimizi üzerine kremayı ek edelim.
- Yemeğimiz suyunu çekene kadar (kısık ateşte) pişirelim ve altını kapatalım (baharatları kendi tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz) deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🍀.
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















