Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül tavuk göğsü
  • 1 paket kültür mantarı (400 gr)
  • 1 paket krema
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayalım.
  2. Tavuğumuzu küp küp doğrayalım.
  3. Mantarlarımızı ince ince doğrayalım.
  4. Tüm gereçlerimiz hazır olunca, tenceremize sıvı yağı alalım.
  5. Soğanı ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım.
  6. Kavrulan soğanımıza tavuğu da ekleyelim ve ocağı en yüksekte açalım tavukları kızartacağızz.
  7. Tavukları hafif kavrulunca üzerine mantarları ekleyelim.
  8. Mantarda suyunu salıp çekince kremayı ekleyelim.
  9. Ve baharatlarını ekleyip güzelce harmanlayalım.
  10. Biraz daha pişirelim, tavukları kremayı çekince altını kapatabilirsiniz.
  11. Kontrollü pişirin krema tabanı tutturabilir.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biber Mezesi
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
Patatesli Kıymalı Rulo
Yulaflı Çikolatalı Yuvarlak Toplar
Mantı Tadında Makarna
Fırında Tavuklu Çöp Şiş
Hdabla | © 2025 |