Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 3 modül tavuk göğsü
- 1 paket kültür mantarı (400 gr)
- 1 paket krema
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayalım.
- Tavuğumuzu küp küp doğrayalım.
- Mantarlarımızı ince ince doğrayalım.
- Tüm gereçlerimiz hazır olunca, tenceremize sıvı yağı alalım.
- Soğanı ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanımıza tavuğu da ekleyelim ve ocağı en yüksekte açalım tavukları kızartacağızz.
- Tavukları hafif kavrulunca üzerine mantarları ekleyelim.
- Mantarda suyunu salıp çekince kremayı ekleyelim.
- Ve baharatlarını ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Biraz daha pişirelim, tavukları kremayı çekince altını kapatabilirsiniz.
- Kontrollü pişirin krema tabanı tutturabilir.Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Köri Soslu Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















