Kopar Koy Kurabiye

Kopar Koy Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • Kuru üzüm
  • Kuru kayısı
  • Ceviz

Kopar Koy Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker, sıvı yağ, katıyağ koyularak karıştırılır.
  2. Kabartma tozu, vanilya, un ek edilerek kulak göğsü yumuşaklığında hamur yapılır.
  3. Minik minik doğranmış kuru meyveler ve ceviz katılarak tekrardan yoğrulur.
  4. Hamurdan büyük kesimler alınarak çay kaşığı ile modüller koparıp fırın tepsisine dizilir.
  5. 170 derece fırında rengi değişmeye başlayıncaya kadar (15 dk) pişirilir.

Kopar Koy Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vitamin Deposu Karnabahar Ve Havuç Salatası Tarifi (Videolu)
Bol Peynirli Yalancı Su Böreği
Semizotu Turşusu
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Portakallı Kereviz Yemeği (Videolu)
Tavuklu Kabak Rulo
Hdabla | © 2025 |