Kopar Koy Kurabiye
Kopar Koy Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Kuru üzüm
- Kuru kayısı
- Ceviz
Kopar Koy Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker, sıvı yağ, katıyağ koyularak karıştırılır.
- Kabartma tozu, vanilya, un ek edilerek kulak göğsü yumuşaklığında hamur yapılır.
- Minik minik doğranmış kuru meyveler ve ceviz katılarak tekrardan yoğrulur.
- Hamurdan büyük kesimler alınarak çay kaşığı ile modüller koparıp fırın tepsisine dizilir.
- 170 derece fırında rengi değişmeye başlayıncaya kadar (15 dk) pişirilir.
Kopar Koy Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















