Konya Usulü Höşmerim

Konya Yordamı Höşmerim Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram krema yahut kaymak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım bardaktan az fazla un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 bardak süt
- Yarım bardaktan az fazla şeker
Konya Adabı Höşmerim Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve krema ocağa alınır, kaynayınca un irmik ve mısır unu eklenir, rengi koyu olana dek kavrulur.
- O sırada süt ve şeker başka yerde kaynatılır.
- Rengi dönen helvaya sütlü şerbet eklenir süratlice karıştırılır bekletmeden sıcak servis edilir afiyetle🫠
Konya Tarzı Höşmerim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

