Konya Usulü Höşmerim

Konya Yordamı Höşmerim Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram krema yahut kaymak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardaktan az fazla un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 bardak süt
  • Yarım bardaktan az fazla şeker

Konya Adabı Höşmerim Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve krema ocağa alınır, kaynayınca un irmik ve mısır unu eklenir, rengi koyu olana dek kavrulur.
  2. O sırada süt ve şeker başka yerde kaynatılır.
  3. Rengi dönen helvaya sütlü şerbet eklenir süratlice karıştırılır bekletmeden sıcak servis edilir afiyetle🫠

Konya Tarzı Höşmerim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Halawet El Jıbn (İrmikli Peynir Tatlısı)
Pratik 2 Malzemeli Kayısı Tatlısı
Yoğurtlu Kabaklı Meze
Nohut Köftesi (Falafel)
Tablacı Salatası
Ispanaklı Yağlı Pide
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet