Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
Çorba için:
- 4 yemek kaşığı yahut 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
- 5 su bardağı (1 litre) sıcak su (eğer et/tavuk suyu yoksa toplam 6 su bardağı olağan su kullanılabilir)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için:
- 4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
- Tencereye tereyağını alıp ısıtın, akabinde tel şehriyeyi ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Kavurma süreci kısa sürmeli, şehriyelerin rengi hafif dönünce 1 su bardağı et/tavuk suyu ve 5 su bardağı sıcak suyu ek edin.
- Karışımı kaynamaya bırakın. Bu sırada terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu bir kapta pürüzsüz olana kadar yeterlice çırpın.
- Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ek edip karıştırın. Kısık ateşte sık sık karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tuzunu ekleyin.
- Son olarak tereyağını eritip toz kırmızı biberle yavaşça kavurun ve servis öncesi çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun!
Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Fotoğraflı Yapılışı







