Kolay Ve Leziz Karamelli Armutlu Kek
Kolay Ve Hoş Karamelli Armutlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Karamel sos için;
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı su
- 2- 3 damla limon
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- 2 adet soyulmuş iri armut çok ince olmayacak biçimde doğranmış armut
Armutu bulamak için;
- 1 çay kaşığı tarçın
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker (az şekerli sevenler 1 bardak koyabilir biz şekerli seviyoruz)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı kaynamış su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kolay Ve Lezzetli Karamelli Armutlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle armutları soyuyoruz çok ince olmayacak halde doğruyoruz tarçını ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
- Karamel sos için ufak bir tavaya şekeri suyu limonu koyuyoruz altını hafif açıyoruz tam kısığın bir tık üstü.
- Erimeye başlayınca orta ara karıştırıyoruz rengi yoğunlaşınca tereyağını ekleyip 2 3 dk daha pişirmeye devam ediyoruz. Sonra altını kapatıyoruz.
- Kek için oda ısısında yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvıyağını yoğurdu ve suyu ekliyoruz.
- Tekrar çırpıp unu kabartma tozunu vanilyayi ek ediyoruz.
- Onu da çırpınca harcımiz hazır oluyor.
- Öncelikle fırını 170 derecede ısıtıyoruz.
- Orta büyüklükte bir borcam yada kek kalıbını yağılıyoruz.
- Tabana yağlı kağıt kesip koyuyoruz.
- Kağıdın üstüne karamelli döküp yayıyoruz.
- Üzerine armut dilimlerini yerleştiriyoruz.
- Kek harcını da döküp denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca 5 dk sonra çevirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kolay Ve Hoş Karamelli Armutlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






