Kolay Ve Leziz Karamelli Armutlu Kek

Kolay Ve Hoş Karamelli Armutlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Karamel sos için;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2- 3 damla limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • 2 adet soyulmuş iri armut çok ince olmayacak biçimde doğranmış armut

Armutu bulamak için;

  • 1 çay kaşığı tarçın

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker (az şekerli sevenler 1 bardak koyabilir biz şekerli seviyoruz)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı kaynamış su
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kolay Ve Lezzetli Karamelli Armutlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle armutları soyuyoruz çok ince olmayacak halde doğruyoruz tarçını ekleyip elimizle karıştırıyoruz.
  2. Karamel sos için ufak bir tavaya şekeri suyu limonu koyuyoruz altını hafif açıyoruz tam kısığın bir tık üstü.
  3. Erimeye başlayınca orta ara karıştırıyoruz rengi yoğunlaşınca tereyağını ekleyip 2 3 dk daha pişirmeye devam ediyoruz. Sonra altını kapatıyoruz.
  4. Kek için oda ısısında yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  5. Sıvıyağını yoğurdu ve suyu ekliyoruz.
  6. Tekrar çırpıp unu kabartma tozunu vanilyayi ek ediyoruz.
  7. Onu da çırpınca harcımiz hazır oluyor.
  8. Öncelikle fırını 170 derecede ısıtıyoruz.
  9. Orta büyüklükte bir borcam yada kek kalıbını yağılıyoruz.
  10. Tabana yağlı kağıt kesip koyuyoruz.
  11. Kağıdın üstüne karamelli döküp yayıyoruz.
  12. Üzerine armut dilimlerini yerleştiriyoruz.
  13. Kek harcını da döküp denetimli biçimde pişiriyoruz.
  14. Fırından çıkınca 5 dk sonra çevirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kolay Ve Hoş Karamelli Armutlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkan Sosu- Lutenitsa
Ispanaklı Pasta
Portakallı Çikolatalı Kek
Yaz Portakalı İle Mis Gibi Portakallı Muhallebi
Borcam Pastası
Kıymalı Milföy Mantı
Hdabla | © 2025 |