Kolay Trileçe

Kolay Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • ️5 adet yumurta
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️yarım çay bardağı ılık su
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️2 su bardağı un

Karameli için;

  • ️1 çay bardağı toz şeker (büyük çay bardağı olsun ya da 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı formunda yapın)
  • ️1 tatlı kaşığı tereyağı
  • ️200 ml sıvı krema

Şerbeti için;

  • ️1 litre süt (soğuk isitilmayacak)
  • ️yarım su bardağı toz şeker
  • ️200 ml sıvı krema

Kolay Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kekini hazırlıyoruz.
  2. Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olup beyazlaşana kadar yüksek evrede çırpalım.
  3. Kalan materyalleri de ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız büyük uzunluk dikdörtgen borcama alıp 170° fırında 35-40 dakika (pembeleşene kadar) pişirelim.
  4. Kek pişerken karameli için toz şekeri tavaya alalım. Ocağı açıp karıştırarak şekeri karamelize edelim. Bu kademede yakmamaya dikkat edelim. Kahverengi olunca tereyağını ekleyip karıştıralım.
  5. Tereyağı eriyince sıvı kremayı ek edelim. (kremayı ekleyince daima karıştırın, katılasabilir korkutmasın sizi açılacaktır 🤗).
  6. Şerbeti için gerekli materyalleri ekleyip karıştıralım.
  7. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıkınca (10 dakika beklettikten sonra) kurdanla delikler açıp şerbeti çektirerek dökelim.
  8. İyice soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip duzleyelim. (kremşantiden 1 yemek kaşığı ayıralım süsleme için).
  9. Karameli yavaşça her tarafına gelecek halde ekleyelim.
  10. Ayırdığımız kremşantiye 1 yemek kaşığı süt ekleyerek inceltelim.
  11. Sıkma torbasına koyup düz çizgi halinde şeritler yapalım.
  12. Kürdanla 1 sağa, 1 sola formunda çekerek form verelim. 🤓.
  13. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun kaydetmeyi ve beğenmeyi unutmayın 🤗.

Kolay Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekilli Pastane Kurabiyesi
El Açması Ispanaklı Börek
Kabak Tatlısı
Kinoa Kısırı
Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır? – ( Tiramisu Tarifi – İtalyan Mutfağı )
Çikolatalı Pasta (Hazır Kekten)
Hdabla | © 2025 |