Kolay Trileçe

Kolay Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
- 3,5 su bardağı süt ( soğuk )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 gram sıvı krema ( 1 kutu )
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
Kolay Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kek harcı için yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Hazır olan harca un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek büsbütün karışana kadar karıştıralım.
- Daha sonra altını yağladığımız dikdörtgen borcama harcı dökelim.
- 175 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Püf noktası kek pişene kadar fırını açmamak şayet kek pişmeden fırın açılırsa kek söner buna dikkat etmeliyiz.
- Kek fırında pişerken bir kapta sos için olan bütün materyalleri karıştırıp soğuk kalması için buzdolabına koyalım.
- Kekimizi fırından çıkarıp birinci sıcaklığın geçmesinden sonra kürdanla delikler açıp hazırladığımız sosu dökelim.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi hazırlayıp üzerine sürebilir dinlenmek üzere dolaba kaldırabilirsiniz.
- Ben hazır karamel kullanıyorum üzerine formlu olarak dökerek servis ediyorum.
Deneyen herkese afiyet olsun yorumlarınızı bekliyorumm 😍🫶.
Kolay Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

