Kolay Tavuk Kebap

Kolay Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram ızgara tavuk but
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 10 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
  • Tuz

Kolay Tavuk Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuğu ben kıyma olarak çektim. Siz direk öylede alabilirsiniz.
  2. Ardından zerzevatları rondodan geçirip bütün gereçleri derin bir kapta birleştirip uygunca yoğuruyoruz.
  3. Ardından yağladığımız fırın tepsisine alıp yayıyoruz. (Ben bu incelikte istediğim için bu tepsiyi kullandım. Daha kalın istiyorsanız daha küçük tepsi tercih edebilirsiniz. ).
  4. Tepsiye yaydıktan sonra dilediğimiz üzere bölüyoruz.
  5. Ben dikey şeritler halinde bölüp ortadan ikiye de bir kesi attım. Servisi daha kolay oldu.
  6. Ardından evvelden ısıttığımız 200 derece fırında güzelce suyunu salıp çekip kızarana kadar pişiriyoruz. (kontrollü pişirelim kurumasın ).

Kolay Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Rulo Kek
Ağızda Dağılan Mısır Gevrekli Çikolatalı Kurabiye
Şeftalili Hafif Yaz Tatlısı (Kup)
Şekersiz Fit Kek
Italy Tiramisu
Waffle
Hdabla | © 2025 |