Kolay Tarif; Muhallebili Milföy
Kolay Tanım; Muhallebili Milföy Tanımı İçin Malzemeler
- 8-10 adet kare milföy
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kolay Tanım; Muhallebili Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, şekeri ve yumurta sarısını tencereye alalım.
- Çırpıcı ile karıştırarak kıvamı alana kadar pişirelim.
- Kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilin ek ederek çırpalım ve ocaktan alalım.
- Muhallebimiz soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
- Her bir kareyi 4 küçük kareye bölelim.
- Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdına dizelim.
- Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Muhallebi ve milföylerin ılımasını bekleyelim.
- Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım.
- Bir modülüne krema sürüp, başkası ile üzerini kapatalım.
- Hazırladığımız milföy pastalarını servis tabağına alarak, üzerine pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun :).
Kolay Tanım; Muhallebili Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








