Kolay Tarif; Muhallebili Milföy

Kolay Tanım; Muhallebili Milföy Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-10 adet kare milföy

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kolay Tanım; Muhallebili Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, şekeri ve yumurta sarısını tencereye alalım.
  2. Çırpıcı ile karıştırarak kıvamı alana kadar pişirelim.
  3. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilin ek ederek çırpalım ve ocaktan alalım.
  4. Muhallebimiz soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
  5. Her bir kareyi 4 küçük kareye bölelim.
  6. Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdına dizelim.
  7. Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
  8. Muhallebi ve milföylerin ılımasını bekleyelim.
  9. Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım.
  10. Bir modülüne krema sürüp, başkası ile üzerini kapatalım.
  11. Hazırladığımız milföy pastalarını servis tabağına alarak, üzerine pudra şekeri ile süsleyelim. Afiyet olsun :).

Kolay Tanım; Muhallebili Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Rulo Pizza Börek (Videolu)
Tavuk Döner
Çıtır Tavuk (Orjinelinden Çok Lezzetli Ve Çıtır)
Dede Çorbası (Yöresel Ve Harika)
Magnolia Tarifi
Ev Yapımı Yoğurt
Hdabla | © 2025 |