Kolay Şerbetli Tatlı

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için su şeker ve limon suyunu bir tencereye alalım, ocakta kaynatalım, şerbet kaynayınca altını kısıp 10 dakika daha kaynatalım daha sonra soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç tüm hamur materyallerini karıştıralım ,en son unu ekleyip yoğuralım ve elimizle bastırarak uzun şerit yapalım .
  3. Daha sonra kaşığın ağız kısmıyla çizikler atalım, en son iki parmak genişliğinde keselim.
  4. Borcama dizip evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri ve altı hafif pembeleşene kadar pişirelim(pişirme basamağı çok değerli katiyetle ne çok kızaracak nede çiğ kalacak ).
  5. Fırından çıkarıp ılık tatlıya soğuk şerbet dökelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Girit Usulü Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet)
Akdeniz Tava
Fırında Baby Patates
Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Fırında Ballı Somon Balığı
Hdabla | © 2025 |