Kolay Şerbetli Tatlı
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için su şeker ve limon suyunu bir tencereye alalım, ocakta kaynatalım, şerbet kaynayınca altını kısıp 10 dakika daha kaynatalım daha sonra soğumaya bırakalım.
- Un hariç tüm hamur materyallerini karıştıralım ,en son unu ekleyip yoğuralım ve elimizle bastırarak uzun şerit yapalım .
- Daha sonra kaşığın ağız kısmıyla çizikler atalım, en son iki parmak genişliğinde keselim.
- Borcama dizip evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri ve altı hafif pembeleşene kadar pişirelim(pişirme basamağı çok değerli katiyetle ne çok kızaracak nede çiğ kalacak ).
- Fırından çıkarıp ılık tatlıya soğuk şerbet dökelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















