Kolay Şerbetli Tatlı

Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 150 ml yoğurt
- 150 ml sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ kaba alınır ve karıştırılır.
- Portakal kabuğu rendesi eklenir.
- Daha sonra irmik, un ve vanilya ile kabartma tozu eklenir.
- Ele yapışmayan yağlı bir hamur elde edilir.
- Kıvamına nazaran un eklemesi yapılabilir.
- İstenilen boyutta hamur alınır ve bıçakla üzerine hal verilir.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında denetimli halde kızarana kadar pişirilir.
- Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır.
- Şekeri eritilir ve kaynamaya bırakılır.
- 5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra soğumaya alınır.
- Tatlının birinci sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbet dökülür.
Deneyen herkese afiyet olsun❤️🌹
Güzel yorumlarınızı bekliyorum🩷💐
Kolay Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






