Kolay Poğaça

Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram margarin
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında margarin, süt ,sıvı yağ ,tuz, yumurta akı uygunca karıştırılır.
- Karışıma un azar azar eklenerek yoğrulur.
- Un ile birlikte kabartma tozu da eklenir.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- İçerisine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
- İstenilen hal verilir.
- Bu gereçten 20 adet poğaça çıkıyor.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcağı çıkınca servis edilir.Afiyet olsun.
Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

