Kolay Pişen Pilav
Kolay Pişen Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme tel şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kolay Pişen Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını ocağa koy üzerine tel şehriyeyi dökün.
- Biraz kavurduktan sonra rengi değişen telşehriyenin üzerine pirinçleri döküp birkaç dakika karıştırın.
- Daha sonra üzerine tereyağı koyup karıştırın.
- Tuzu da ek ederek karıştırın.
- Sıcak suyu da yavaş yavaş vererek altını orta kısık ayarda pişirmeye bırakın.
- Ara orta denetim ederek 15 dakika sonra altını kapatın. Şimdiden afiyet olsun.
Kolay Pişen Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














