Kolay Pankek Tarifi

Kolay Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1/⁴ fincan sıvı yağ (türk kahve fincanı)
  • 1 su bardağı 2 parmak eksik un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Kolay Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip son sefer karıştırın. (çok akışkan bir hamur olmayacak aksi halde pişme sırasında yayılır ve kabarmaz).
  4. Isınmış yanmaz tavaya birer kepçe dökere orta ateşte artlı önlü pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun💝.

Kolay Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayram Yuvalaması
Airfryer’de Tavuk Ciğer
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf)
Zebra Kek
Gerçek Mercimek Çorbası
Karidesli Fettucine
Hdabla | © 2025 |