Kolay Meyveli Tartolet

Kolay Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın(isteğe bağlı)
- 3 su bardağı kadar un
Kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket beyaz çikolata yahut yarım poşet şanti
Tart jölesi için;
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı nişasta
- Birkaç damla limon
Süslemek için isteğinize nazaran meyve;
- 1 adet muz
- 1 adet kivi
- 1 adet mandalina
Kolay Meyveli Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremayı hazırlayın. Çikolata hariç(şanti kullanacaksanız o da hariç) tüm malzemeyi sos tenceresine alıp daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra çikolatayı ekleyip ocağı kapatın çikolata eriyene kadar karıştırın, üzerini temas edecek formda streçle kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra mikserle 5 dk çırpın.
- Krem şanti ile yapacaksanız krema soğuduktan sonra şantiyi ekleyip çırpın.
- Hamur için tüm malzemeyi yoğurun.
- Yumurtanın büyüklüğüne nazaran un ölçüsü değişebilir unu denetimli ekleyin.
- Hamuru 32 adet olacak halde yuvarlayıp tabağa dizin.
- Döküm kalıbınızı yağlayıp ocağın üzerine alın hamurları yerleştirip orta ateşte gerili önlü kızarana kadar pişirin.
- Jöle için materyalleri sos tavasına alıp karıştırarak pişirin.
- Kıvam alınca soğuması için kenara alın.
- Soğuyan tartoletlere krema sıkıp meyvelerle süsleyin.
- Meyvelerin üzerine jöle sürüp servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kolay Meyveli Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













