Kolay Mantı Çorbası Tarifi

Kolay Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Su

İçi için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salça

Üzeri için;

  • 1 beze hamur
  • Sarımsak
  • Yağ
  • Salça
  • Nane (isteğe nazaran haşlanmış nohutta koyabilirsiniz)

Kolay Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini bir kaba alıp, yoğuruyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  2. Biraz dinlendiriyoruz. Bu ortada iç materyali için soğanı ve maydanozu olabildiğince ince doğruyoruz.
  3. Uygun bir yoğurma kabındaki kıymanın üzerine soğan, maydanoz ,karabiber, salça ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Hazır olan iç harcı bir kenara alıyoruz.
  4. Hamurları yuvarlayarak beze haline getiriyoruz.
  5. Bezelerden bir adedini alarak unluyoruz ve oklava yardımıyla açıyoruz.
  6. Şeritler halinde hamuru kesiyoruz ve üzerine hazırladığımız harçtan yerleştiriyoruz. Akabinde şeritleri kare halinde katılıyoruz. Tüm materyal bitene kadar sürece devam ediyoruz.
  7. Üzeri için de hamur kırtlakları için de 1 beze hamuru alıp kesiyoruz ve uzun yuvarlak şeritler yapıyoruz ve una batırıp küçük küçük kesiyoruz.
  8. Mantılarımızı dolapta biraz kuruttuktan sonra tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz. Nar ekşiside ekliyoruz.
  9. Tavada yağ kızdırdıktan sonra hamur kırtlaklarını içine atıyoruz ve kızartıyoruz.
  10. Daha sonra salça, nane ve sarımsakları da ekledikten sonra tamamdır.
  11. Mantılarımız haşlandıktan sonra üzeri için hazırladığımız sosu dökelim ve karıştıralım.
  12. 2-3 dakika kaynadıktan sonra yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun 😊

Kolay Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmas Kurabiye
Çokk Pratik Lavaş Pizza
Ev Yapımı Tam Kıvamında Çikolata Sosu
Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye
Cocostar Pasta
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Nefis Ispanaklı Kıymalı Börek
Hdabla | © 2025 |