Kolay Mantı Aşı
Kolay Mantı Aşı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı su
- 3 su bardağı un
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Kıyma sos için;
- 150 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Haşlamak için;
- 5 su bardağı su
Servis için;
- Yoğurt
Kolay Mantı Aşı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, tuz ve suyu karıştıralım.
- Unu ek edip sert bir mantı hamuru yoğuralım üzerini örtüp on dk dinlendirelim.
- Tavaya sıvı yağı alıp kıymayı ek edelim ve rengi dönene kadar kavuralım.
- Küçük küçük doğradığımız soğan,sarımsak ve biberi ekleyip güzelce kavuralım.
- Soğanlar yumuşayınca salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Dinlenen hamuru unladığımız tezgahta açalım ne çok ince ne de çok kalın olmasın.
- Hamuru oklavaya sarıp bıçakla tam ortasından uzunlamasına keselim.
- Fotoğraflarda göründüğü üzere küçük kareler halinde keselim.
- Tencereye suyumuzu alıp yarım tatlı kaşığı tuz atıp kaynatalım.
- Kaynayan suya kestiğimiz hamurları atıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Bu ortada üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alalım.
- Pişen hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harcı ekleyip karıştıralım.
- Beş dk özleşmesi için kısık ateşte pişirip ocaktan alalım.
- Bir kase içerisine yoğurdun susuz tarafından üç dört kaşık alıp bir tutam tuz ile karıştıralım.
- Yemeğimizi servis tabağına alıp üzerine yoğurt koyarak servis edelim. Demeyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kolay Mantı Aşı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















