Kolay Mantı
Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un(sert bir hamur olacak gerekirse un ölçüsü arttırılmalı )
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 5-6 kol maydanoz
- 1 orta uzunluk soğan (rendelenip suyunu sıkalım )
Yoğurtlu sos için;
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
Yağlı sos için ;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu karıştırma kabına alıp, su, tuz ,yumurtayı ekleyip yoğuralım, sert bir hamur elde ettikten sonra 3 başka bezeye ayıralım.
- Daha sonra merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine poşet serip dolapta 1 saat bekletelim (Daha kolay açılır. Poşetle düzgünce kapatalım ki üzeri kurumasın).
- İç harcı için kıymayı bir kaba alıp soğanı rendeleyip suyunu uygunca sıktıktan sonra kıymaya ekleyelim ,üzerine tuz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğuralım.
- Bezeleri poşetten çıkarıp açalım hazır yufka büyüklüğünde açtıktan sonra iç harcından bir çay kaşığı kadar alıp hamurun üzerine sırayla aralıklı bir biçimde yerleştirelim .
- Yarısına kadar geldikten sonra hamurun başka yarısını da üzerine katlayıp pizza kesicisiyle evvel yatay daha sonra dikey olarak şeritler halinde keselim.
- Kaynamış suyla dolu tencereye evvel tuz sonrada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra mantıları içine atıp kaynatalım mantılar tabana çökünce pişmiş oluyor.
- Suyunu süzdükten sonra servis tabağına koyalım ,bir tabağa yoğurt ,ezilmiş sarımsak ,tuz ve mayonezi karıştırıp mantının üzerine gezdirelim ,biberli sosu da gezdirdikten sonra servise hazırdır.
Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















