Kolay Mantı

Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un(sert bir hamur olacak gerekirse un ölçüsü arttırılmalı )

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 kol maydanoz
  • 1 orta uzunluk soğan (rendelenip suyunu sıkalım )

Yoğurtlu sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak

Yağlı sos için ;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber

Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu karıştırma kabına alıp, su, tuz ,yumurtayı ekleyip yoğuralım, sert bir hamur elde ettikten sonra 3 başka bezeye ayıralım.
  2. Daha sonra merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine poşet serip dolapta 1 saat bekletelim (Daha kolay açılır. Poşetle düzgünce kapatalım ki üzeri kurumasın).
  3. İç harcı için kıymayı bir kaba alıp soğanı rendeleyip suyunu uygunca sıktıktan sonra kıymaya ekleyelim ,üzerine tuz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip yoğuralım.
  4. Bezeleri poşetten çıkarıp açalım hazır yufka büyüklüğünde açtıktan sonra iç harcından bir çay kaşığı kadar alıp hamurun üzerine sırayla aralıklı bir biçimde yerleştirelim .
  5. Yarısına kadar geldikten sonra hamurun başka yarısını da üzerine katlayıp pizza kesicisiyle evvel yatay daha sonra dikey olarak şeritler halinde keselim.
  6. Kaynamış suyla dolu tencereye evvel tuz sonrada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra mantıları içine atıp kaynatalım mantılar tabana çökünce pişmiş oluyor.
  7. Suyunu süzdükten sonra servis tabağına koyalım ,bir tabağa yoğurt ,ezilmiş sarımsak ,tuz ve mayonezi karıştırıp mantının üzerine gezdirelim ,biberli sosu da gezdirdikten sonra servise hazırdır.

Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim
Taze Barbunya Pilaki
Mayalı Pişi Tarifi ( Asla Yağ Çekmiyor )
Çıtır Patates Salatası (Mükemmel Lezzet)
Bağırsak Çalıştıran Kayısılı Ara Öğün
Sağlıklı Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |