Kolay Lezzetli Kabakçık
Kolay Lezzetli Kabakçık Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk kabak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 kol dereotu
- 5 kısım maydanoz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su yada süt
- 3 yemek kaşığı sıvıyağı (sos için)
- 5 dilim peynir
Kolay Lezzetli Kabakçık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları dilimleyin.
- Kabakları baharatlarla ve dereotu maydanozla karıştırın.
- Kabakları bor cam yahut küçük tepsiye dizin.
- 200derece ısınmış fırında 200derecede pişirin yumuiayıncaya kadar pişirin.
- Sosunu hazırlayalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye koyun üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyin kavurun yarım tatlı kaşığı tuzda ekleyin karıştırın hafif rengi pembe olunca içine sütü yahut suyu ekleyin, karıştırın puding kıvamında olacak.
- Pişen kabakların üzerine bu sosu dökün üzerine peyniri ufalayıp, serpin fırına atın üzeri kızarıncaya kadar pişirin üzeri kızarınca çıkartın. Pratik ve lezzetli. Afiyet olsun 😊 👍 😋
Kolay Lezzetli Kabakçık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







