Kolay Lezzetli Kabakçık

Kolay Lezzetli Kabakçık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 kol dereotu
  • 5 kısım maydanoz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su yada süt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağı (sos için)
  • 5 dilim peynir

Kolay Lezzetli Kabakçık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları dilimleyin.
  2. Kabakları baharatlarla ve dereotu maydanozla karıştırın.
  3. Kabakları bor cam yahut küçük tepsiye dizin.
  4. 200derece ısınmış fırında 200derecede pişirin yumuiayıncaya kadar pişirin.
  5. Sosunu hazırlayalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye koyun üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyin kavurun yarım tatlı kaşığı tuzda ekleyin karıştırın hafif rengi pembe olunca içine sütü yahut suyu ekleyin, karıştırın puding kıvamında olacak.
  6. Pişen kabakların üzerine bu sosu dökün üzerine peyniri ufalayıp, serpin fırına atın üzeri kızarıncaya kadar pişirin üzeri kızarınca çıkartın. Pratik ve lezzetli. Afiyet olsun 😊 👍 😋

Kolay Lezzetli Kabakçık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Köstebek Pasta
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Ev Yapımı Limonata
Küllü Kurabiye
Pankek
Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan)
Hdabla | © 2025 |