Kolay Lavaş
Kolay Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kolay Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve tuz uygun bir kapta karıştırılır.
- Sıvı yağ ve su ek edilerek uygunca yoğrulur.
- Kabın üzeri streçlenir ve yarım saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenen hamur altı eşit bezeye bölünür ve yuvarlanır.
- Tezgahta un ile her bir beze tavanın büyüklüğü kadar merdane yahut oklava ile açılır.
- Yufkanın üzerindeki fazla olan un temizlenir.
- Yağsız tavada yufkanın her iki tarafı da göz göz olana kadar pişirilir.
- Pişen lavaşların kurumaması için pak bir bez ile örtülür. Afiyet olsun.
Kolay Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















