Kolay El Açması Mantı

Kolay El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan (orta boy)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane
  • Pul biber

Kolay El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir kapta unun ortasını açın, yumurtayı kırın, bir tutam tuz serpin ve azar azar su ek ederek hamuru yoğurun.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur olacak. Ne sert ne çok yumuşak.
  3. Hamuru daha kolay açabilmek için bezeler yapın. (ben 5 kesim yaptım. ) çok ince olmayacak biçimde tek tek oklava ile açın.
  4. Tabiiki uygun hamur açabiliyorsanız o kadar modüle bölmenize gerek yok.
  5. İçi için kıymanın içine baharatları ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek yoğurun.
  6. Kıymadan kopardığınız küçük modülleri kare kare kesmiş olduğunuz hamurun üzerine koyun.
  7. Kare olan ve kıyma koyduğunuz hamurun bir köşesini öbür köşesine getirip üçgen biçimi yapın.
  8. Mantılar hazır olunca kaynayan suya atarak 15 dk kadar pişirin (kontrollü pişirin çok hamur olmasınlar)
  9. Bu ortada küçük bir tavada sıvı yağı ve salçayı kavurun. Üzerine nane ve pulbiberini ekleyin.
  10. Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  11. Mantıyı tabaklara koyun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  12. Üzerine de sostan koyup, nane serpin ve servise hazır. Afiyet olsun. 😋.

Kolay El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Balcan Kebabı
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide
Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Yulaflı Fit Pizza
Hdabla | © 2025 |