Kolay El Açması Ispanaklı Börek

Kolay El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İçi için;
- 1 büyük soğan
- Biraz pulbiber
- Tuz
- ıspanak
Aralarına sürmek için;
- Zeytinyağı
Üzeri için;
- Yoğurt-zeytinyağ karışımı
- Çörek otu yahut susam (isteğe bağlı )
Kolay El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurt zeytinyağı tuz karıştırılır.
- Üzerine un eklenir karıştırılır, havuz üzere yapılıp ortasına yavaşça su eklenir.
- Hamur güzelce yoğrulur üzerini pak bir bezle örtün hamur dinlensin o sırada harcı hazırlayın, dinlenen hamuru açmak daha kolay olur.
- Soğanı tavada zeytinyağ ile kavurun, ıspanakları ekleyin. Tuz ,pulbiber atın iki cins çevirip kapatın.
- Hamura geçin; hamuru 8 eşit kesime bölün ,benim tepsim çok büyük olmadığı için 8 kesim yaptım siz 7 modül da yapabilirsiniz fakat mutlaka kalın olmuyor ne kadar ince açarsanız o kadar ince kat oluyor.
- Küçük küçük bezeler yapın ve her birini tepsi boyutunda ince acın tepsiyi yağlayın ve birinci açtığınız yufkayı yani hamuru tepsiye yerleştirin.
- Üzerine bol zeytinyağı gezdirin ikinci hamuru yerleştirin.
- Tekrar zeytinyağ ekleyin. 3. hamuru yerleştirin.
- Bu sefer yağ koymayın harcın yarısını dökün 4. hamuru ekleyin zeytinyağ, 5. hamuru ekleyin zeytinyağ, 6. hamurada kalan sosu dökün.
- 7. ve 8. Hamuru da yerleştirdikten sonra üzerine yoğurt ,zeytinyağı karışımını dökün ve kesin.
- Çörek otu serpin ve 180 derecede pişirin.
- Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine hafif su gezdirin parmağınızla sonra da üzerinde pak bir sofra bezi örtüp 1 saat dinlendirin.
Afiyet olsun.
Kolay El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



