Kolay Dolama Tatlı

Kolay Dolama Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Açmak için;
- Nişasta
Arası için;
- Çekilmiş ceviz
Üzerine;
- Eritilmiş tereyağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Kolay Dolama Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet gereçlerini bir tencereye alıyoruz.
- Kaynara geldikten sonra çok kısık ya da çok yüksek ateşte olmamak kaidesiyle 15 dk kadar kaynatıp soğutuyoruz..
- Hamur gereçlerini karıştırıp ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yapıp 2 eşit kesime bölüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- İlk bezeyi alıp çok inceltmeden açıyoruz ve her tarafına nişasta sürüp kenarlardan kesikler atıp üst üste gelecek formda katlıyoruz.
- Katıldığımız hamuru tekrar ince olmaycak biçimde açıyoruz.
- Arasına ceviz serip rulo formunda sarıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Diğer bezeyede birebir süreçleri uygulayip tepsiye dizdiğimiz tatlının üzerine erittiğimiz yağı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derecellik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız tatlının birinci sıcağı çıkmış olacak biçimde soğumuş olan şerbeti döküp 1 saat kadar sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️.
Kolay Dolama Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

