Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu)

Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta (buğday kullandım)
- 1 çay bardağı su
- 1 diş sarımsak tozda olabilir
- 1 çay kaşığı kekik karabiber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bulamak için;
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- Tuz
- Sıvı yağ
Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin kaseye iç gereçleri karıştırıp tavuğumuzu enden ikiye ayırıp, parmaktan biraz ince çokta ince olmasın kupkuru olur kesin sosa karıştırıp 1 saat dinlendirin ne kadar dinlendirirseniz daha düzgün olur.
- Derin tencereye biraz fazla sıvı yağ katıp ısınmasını bekleyin fazla yağı sever hoş kızarır yüksek ateşte hoş formda ısınsın sonra biraz kısın çok kısık olmasın yağ çeker çok açık olmasın çiğ kalır yanar benimki hiç yağlı olmadı.
- Başka tabakta bulayacağımız sosu hazırlayıp bulayalım yağın içine bırakın hoş bir şeklide kızartalım. Çok lezzetli oluyor dışarıda satılanlara benzemiyor afiyet olsun.
Kolay Çıtır Tavuk (Çıtır Çıtır Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




