Kolay Çi Börek

Kolay Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- ️3 su bardağı un
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 çay kaşığı karbonat (olmasa olur)
- ️1 su bardağı su (sert olması için)
️Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İç harcı için;
- ️1 su bardağına yakın kıyma
- ️1 şişe maden suyundan az soda (iç harcı sulu olması lazım)
- ️1 orta uzunluk soğan rendesi (rendenin küçük yeriyle)
- Ttuz
- ️Karabiber
Kolay Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sert bir hamur yapıp hamuru 15 dakika dinlendirin.
- İç harcı için; soğanı rendenin küçük yeriyle rendeleyip suyunu sıkın yada süzün.
- Diğer gereçleri de harca katıp güzelce sulu bir harç elde edelim.
- Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde azcık un ile açıp içerisine harcı koyalım kenarlarını çatal yardımı ile kapatalım ve böreklerimizi evvelden ısıttığımız yağda kızartalım. Çabucak pişiyor dikkat edelim.
✨️Herkese afiyet olsun✨️
Kolay Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








