Kolay Çi Börek

Kolay Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • ️3 su bardağı un
  • ️1 tatlı kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı karbonat (olmasa olur)
  • ️1 su bardağı su (sert olması için)

️Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İç harcı için;

  • ️1 su bardağına yakın kıyma
  • ️1 şişe maden suyundan az soda (iç harcı sulu olması lazım)
  • ️1 orta uzunluk soğan rendesi (rendenin küçük yeriyle)
  • Ttuz
  • ️Karabiber

Kolay Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sert bir hamur yapıp hamuru 15 dakika dinlendirin.
  2. İç harcı için; soğanı rendenin küçük yeriyle rendeleyip suyunu sıkın yada süzün.
  3. Diğer gereçleri de harca katıp güzelce sulu bir harç elde edelim.
  4. Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde azcık un ile açıp içerisine harcı koyalım kenarlarını çatal yardımı ile kapatalım ve böreklerimizi evvelden ısıttığımız yağda kızartalım. Çabucak pişiyor dikkat edelim.

✨️Herkese afiyet olsun✨️

Kolay Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pankek (Bayılacaksınız Hem Çok Vitaminli Hem Lezzetli)
Karışık Kızartma Domates Soslu
Kısır
Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)
Tahinli Muhallebi
Çanakta Haydari
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet