Kolay Cheesecake

Kolay Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 2 pk burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı süt
Krema için;
- 1 pk sıvı krema
- 300 gram labne peynir
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 limon kabuğu
Üzerindeki sos için;
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kolay Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taban için: iki burçak bisküvi 100 gram tereyağ 2 yemek kaşığı süt karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına yayalım, yarım saat buz dolabında bekletelim.
- Krema için; 1 sıvı krema ,300 gram labne peynir ,bir çay bardağı şeker, bir çay bardağı süzme yoğurt ,3 yumurta ,1 çay bardağı un ,1 tatlı kaşığı nişasta ,bir kaç damla limon suyu- bir limon kabuğu evvel krema ile şekeri uygunca çırpalım.
- Sonra labneyi ve yoğurt ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Un ve nişastayı ekleyelim sonra yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Hazırladığımız kremayı tabana ekleyelim.
- Kelepçeli kek kalıbının dışını folyo ile kaplayalım su dolu tepsiye oturtup 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
- Sos için ;meyveleri sos tenceresine alıp üzerine suyunu şekerini koyalım.
- Bir iki damla limon sıkalım. Kaynatalım.
- Kaynayan sosa yarım çay bardağı su ve nişastayı koyup koyışasıncaya kadar pişirelim.
- Blenderdan geçirelim. Pişen cheescake üzerine soğuyunca dökelim. Afiyet olsun.
Kolay Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


