Kolay Börek

Kolay Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
Arasına sürmek için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
İçine koymak için;
- Beyaz peynir
Kolay Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yufkayı tezgaha astım karıştırdım sosu yufkanın üstüne gezdirdim dört eşit modüle böldüm.
- Yufkanın geniş kısmıyla başlayıp uç kısma hakikat elimle pile biçimini verip kapattım uçlarını birleştirdim .
- Peynirini koyup üç kat olacak formda sarıp planın üstüne koydum aksi çevirip fırın tepsisine dizdim.
- Bütün yufkaları birebir halde sarıp bıraktım kalan sosu çırpıp fırçayla böreklerin üstüne sürdüm.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim afiyetler olsun.
Daha hoş tarifler için youtube kanalı yüksel’in sunumu ınstagram kanalı yüksel’in sonunu sayfalarına bekliyorum.
Kolay Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





