Kol Böreği

Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet yufka
  • 500 gram ezine peynir
  • 1 demet maydanoz

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 adet kabartma tozu

Üzerine;

  • Çörek otu
  • Susam

Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için olan tüm gereçler karıştırma kabında karıştırılır.
  2. Doğranmış maydanoz peynir harmanlanır.
  3. Yufkalar tek tek açılarak sırasıyla her yufkanın üzerine her tarafına değecek formda sos gezdirilir, akabinde peynir ve maydanoz karışımı görseldeki üzere konulur, kenarları kapatılıp sarılır.
  4. Önceden yağlanmış tepsiye dizilir, yufkalar bitene kadar süreç tekrarlanır.
  5. Kalan sos böreğin üzerinde gezdirilir, 5 saat dinlenmeye bırakılır.
  6. Pişirmeden evvel yumurta sarısı üzerine sürülür, isteğe bağlı çörek ve susam serpilir.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verilerek üzeri kızarana kadar pişirilir yemeye hazır. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Dolgulu Kremalı Pasta (Videolu)
Muzlu Pasta
Çıtır Patates
Yoğurtlu Mantar Mezesi
Eli Böğründe
Tepside Pratik Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |