Kokostar Kurabiye

Kokostar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
  • Yarım Türk kahvesi fincanı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5-2 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Eritilmiş çikolata
  • Fıstık

Kokostar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin,pudra şekeri, kakao, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu, un bir kaba alınır kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
  2. Başka bir kapta yumurta beyazı, pudra şekeri ve hindistan cevizi güzelce karıştırılır.
  3. Hindistan cevizli harç kakaolu harcın içine konulur ve yuvarlanır.
  4. 180 derecede 30 dakika pişirilir.
  5. Ayrı bir kapta soğuk süt ve şeker karıştırılır.
  6. Fırından çıkan kurabiyeler serbet içine batirilir 10 saniye tutmak kâfi daha sonda tepsiye dizilir.
  7. Soğuyunca üzerine çikolata dökülür ve servis edilir. Soğukken daha hoş oluyor.

Kokostar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Barbunya Pilaki
Zeytinyağlı Ekşili Kabak
Tavuk Fajita Burger (Tavuklu Hamburger)
Kalburabastı Namı Diğer Hurma Tatlısı
Tuzlu Kurabiye ( Bayatlamayan Enfes Lezzet)
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |