Kokostar Kurabiye

Kokostar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 Türk kahvesi fincanı pudra şekeri
- Yarım Türk kahvesi fincanı kakao
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 yumurta beyazı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Eritilmiş çikolata
- Fıstık
Kokostar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin,pudra şekeri, kakao, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu, un bir kaba alınır kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Başka bir kapta yumurta beyazı, pudra şekeri ve hindistan cevizi güzelce karıştırılır.
- Hindistan cevizli harç kakaolu harcın içine konulur ve yuvarlanır.
- 180 derecede 30 dakika pişirilir.
- Ayrı bir kapta soğuk süt ve şeker karıştırılır.
- Fırından çıkan kurabiyeler serbet içine batirilir 10 saniye tutmak kâfi daha sonda tepsiye dizilir.
- Soğuyunca üzerine çikolata dökülür ve servis edilir. Soğukken daha hoş oluyor.
Kokostar Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

