Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği

Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 3 yemek kaşığı ekmek içi yada galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (köfteleri kızartmak için…zeytinyağı yanacağı için sıvı yağ kullanıyoruz)

Diğer materyaller;

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 er yemek kaşığı domates ve acı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Yarım limonun suyundan biraz az

Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftelik materyalleri bir kaba koyup, yeterlice yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra kıymalı harçtan minik minik kesimler alıp, elimizde yuvarlıyoruz.
  3. Bir tencereye sıvı yağı koyup köfteleri çok olmamak üzere kızartıyoruz.
  4. Üzerine ayıkladığımız arpacık soğanları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip 5 dakika kadar çevirerek pişiriyoruz.
  5. Ardından salçasını ve baharatlarını ek ediyoruz.
  6. Son olarak nohutları ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyundan biraz az limon suyunu ek edip 5-10 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.

İşte bu kadar…. Üretimi kolay…ama lezzeti şahane… tatmanız lazım kesinlikle 👌.

Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Kuşkonmaz Salatası
Diyet Islak Kek
Isırgan Otu Çorbası
Yumuşacık Peynirli Dereotlu Poğaça
Etli Bezelye Yemeği
Kuru Üzümlü Sultani Kurabiye
Hdabla | © 2025 |