Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği
Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 250 gram kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- 3 yemek kaşığı ekmek içi yada galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (köfteleri kızartmak için…zeytinyağı yanacağı için sıvı yağ kullanıyoruz)
Diğer materyaller;
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 er yemek kaşığı domates ve acı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- Yarım limonun suyundan biraz az
Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftelik materyalleri bir kaba koyup, yeterlice yoğuruyoruz.
- Daha sonra kıymalı harçtan minik minik kesimler alıp, elimizde yuvarlıyoruz.
- Bir tencereye sıvı yağı koyup köfteleri çok olmamak üzere kızartıyoruz.
- Üzerine ayıkladığımız arpacık soğanları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip 5 dakika kadar çevirerek pişiriyoruz.
- Ardından salçasını ve baharatlarını ek ediyoruz.
- Son olarak nohutları ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra yarım limonun suyundan biraz az limon suyunu ek edip 5-10 dakika sonra ocağı kapatıyoruz.
İşte bu kadar…. Üretimi kolay…ama lezzeti şahane… tatmanız lazım kesinlikle 👌.
Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









