Köfteli Patates Paçası

Köfteli Patates Paçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 500 gram yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 3 çay kaşığı tuz

Köfte için;

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 4 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam temizlenmiş yıkayıp ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 4 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Köfteli Patates Paçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce köfteleri hazırlayın derin bir kapta köftesi için olan bütün materyalleri karıştırın yoğurun.
  2. Ardından ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin .
  3. 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin ,her fırının pişirme mühleti farklı olabilir o yüzden denetim edin.
  4. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyup irice doğrayın yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  5. Suyunu süzün ezin püre haline getirip üzerine yumurta ,tuz ,yoğurt ekleyip karıştırın, akabinde ocakta karıştırarak bir dakika pişirin.
  6. Servis tabağına evvel patatesli harcı yayın üzerine köfteleri dizin.
  7. Bir tavada sıvı yağ tereyağı ve pulbiberi karıştırın ocakta kızdırın.
  8. Servis tabağındaki patates ve köftelerin üzerine kızdırılmış yağı gezdirin.Afiyet olsun.

Köfteli Patates Paçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasa Yemeği
Mozaik Pasta
Hatay Usulü Patatesli Köfte
Şeftali Reçeli
Brokolili Arpa Şehriye Pilavı
Bebek Salçası
Hdabla | © 2025 |