Köfteli Patates

Köfteli Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
Köftesi için;
- İstenildiği ölçüde kıyma (250-300-500 gr)
- 1 orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Köfteli Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maydanoz ve soğan ince ince doğranır.
- Kıyma, maydanoz, soğan, karabiber, pul biber ve tuz bir kaba alınarak yeterlice yoğrulur.
- Yuvarlak küçük toplar haline getirilir.
- Bir tencereye bir parmak kadar sıvı yağ eklenerek köfteler kavrulur.
- Ardından kavrulan kıyma topları bir kenara alınarak elma dilim doğranmış patatesler tıpkı tencerede üzerine salça eklenerek biraz daha kavrulur.
- Kıyma topları da patateslerin üzerine eklenir.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 20-25 dk içinde yemeğimiz hazır.
Köfteli Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





