Köfteli Makarna
Köfteli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı bayat ekmek kurutulmuş içi
Makarna harcı için;
- Yarım paket makarna
- 3 adet sivri biber yoksa çarliston da olur,
- 1 büyük uzunluk domates
- Çok az tuz
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Köfteli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçlerini uygun bir kasede yoğurun elinizle bastırarak form verin,streçleyin yarım saat dolapta bekletin.
- O sırada makarnayı biraz tuz atarak haşlayın makarnaya yeteri kadar tuz atılırsa dağılmaz, makarna haşlanırken haşlanırken tavaya yağları alın eritin .
- Köfteleri önlü artlı orta ateşte kızartın.
- Kızaran köfteleri tavadan tabağa alın, julyen doğradığınız biberleri köfte kızarttığınız tavaya alın biraz kavurun.
- Domatesleri ince uzun kesin, biberlerin üzerine atın biraz tuz serpin suyunu çekene kadar pişirin.
- Süzdüğünüz makarnayı sosa ek edin biraz tuz serpin ve karıştırın.
- Köfteleri tekrar makarnanın üzerine dizin tavanın kapağını kapatın 2 dk bu biçimde pişirin ve sıcak sıcak servis ettiğiniz bu köfteli makarnayı sakın üfflemeden yemeyin🫣☺️.
Köfteli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









