Köfteli Makarna

Köfteli Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı bayat ekmek kurutulmuş içi

Makarna harcı için;

  • Yarım paket makarna
  • 3 adet sivri biber yoksa çarliston da olur,
  • 1 büyük uzunluk domates
  • Çok az tuz
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Köfteli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte gereçlerini uygun bir kasede yoğurun elinizle bastırarak form verin,streçleyin yarım saat dolapta bekletin.
  2. O sırada makarnayı biraz tuz atarak haşlayın makarnaya yeteri kadar tuz atılırsa dağılmaz, makarna haşlanırken haşlanırken tavaya yağları alın eritin .
  3. Köfteleri önlü artlı orta ateşte kızartın.
  4. Kızaran köfteleri tavadan tabağa alın, julyen doğradığınız biberleri köfte kızarttığınız tavaya alın biraz kavurun.
  5. Domatesleri ince uzun kesin, biberlerin üzerine atın biraz tuz serpin suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Süzdüğünüz makarnayı sosa ek edin biraz tuz serpin ve karıştırın.
  7. Köfteleri tekrar makarnanın üzerine dizin tavanın kapağını kapatın 2 dk bu biçimde pişirin ve sıcak sıcak servis ettiğiniz bu köfteli makarnayı sakın üfflemeden yemeyin🫣☺️.

Köfteli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zayıflatan Omlet
Krep Börek
Glutensiz Havuçlu Kek
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Domatesli Kırmızı Biberli Yumurta
Sarımsak Mezesi
Hdabla | © 2025 |