Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek)

Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 4-5 çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı fındık büyüklüğünde küçük toplar haline getirin.
  2. Kuru soğanı küp küp doğrayın.
  3. Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve ince ince (çok da ince olmayacak şekilde) doğrayın.
  4. Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  5. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayabilir yahut rondodan geçirebilirsiniz (ben rondodan geçirdim).
  6. Tencereye köfteleri alın ve kısık ateşte rengi dönene kadar mühürleyin.
  7. Üzerine yağları ekleyip birkaç saniye kavurun.
  8. Kuru soğanı ek edip 1-2 dakika kavurun.
  9. Ardından biberleri ekleyin, hafif yumuşayınca salçayı koyup karıştırın.
  10. Kabakları ekleyin, güzelce harmanlayın.
  11. Son olarak domatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  12. Burada dikkat: Su eklenmiyor! kabaklar domates suyunu salana kadar altına yapışmaması için denetim edip karıştırın. Domates suyunu saldıktan sonra içine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
  13. Önce yüksek ateşte, akabinde kısık ateşte kabaklar uygunca yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun! 🍴✨

Not:Yağı az seviyorsanız azaltabilirsiniz, ben çok sevdiğim için bu türlü kullandım.

Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Fasulye Tarifi
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek
Salçalı Mantı Tarifi
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Burrito (Meksika Dürümü)
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |