Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek)
Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kabak
- 4-5 çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 4 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 250 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı fındık büyüklüğünde küçük toplar haline getirin.
- Kuru soğanı küp küp doğrayın.
- Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve ince ince (çok da ince olmayacak şekilde) doğrayın.
- Kabakların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayabilir yahut rondodan geçirebilirsiniz (ben rondodan geçirdim).
- Tencereye köfteleri alın ve kısık ateşte rengi dönene kadar mühürleyin.
- Üzerine yağları ekleyip birkaç saniye kavurun.
- Kuru soğanı ek edip 1-2 dakika kavurun.
- Ardından biberleri ekleyin, hafif yumuşayınca salçayı koyup karıştırın.
- Kabakları ekleyin, güzelce harmanlayın.
- Son olarak domatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Burada dikkat: Su eklenmiyor! kabaklar domates suyunu salana kadar altına yapışmaması için denetim edip karıştırın. Domates suyunu saldıktan sonra içine tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
- Önce yüksek ateşte, akabinde kısık ateşte kabaklar uygunca yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun! 🍴✨
Not:Yağı az seviyorsanız azaltabilirsiniz, ben çok sevdiğim için bu türlü kullandım.
Köfteli Kabak Sotesi (Suyunu Kendi Lezzetinden Alan Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









