Köfteli İslim Kebabı

Köfteli İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 ince uzun patlıcan

Köfte için;

  • 400 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı granül sarımsak yahut 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı galeta

Üzeri için sos;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıçak su (400ml)

Köfteli İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patlıcanları pijama formunda soyalım ve uzunlamasına ince 6 dilim keselim sonra tost makinamızda pişirelim.
  2. Uygun bir kaba köftemizi yoğurmak için tüm materyalleri ekleyelim ve yoğuralım, sonra tost makinasında köftelerimizi pişirelim.
  3. Patlıcanları fotoğraftaki üzere iki tane alıp artı işareti yapalım ve bir tane köftemizi ortasına koyalım ve patlıcanı katlayalım.
  4. Üstüne bir kesim biber koyalım ve kürdan batıralım (dilerseniz çeri domateste ekleyebilirsiniz) bu süreci patlıcan ve köfte bitene kadar yapalım.
  5. Sonra bir borcama dizelim salçalı sos için bir kaseye salçayı tuzu ve suyu ekleyelim çırpa teliyle karıştıralım ve patlıcanların üzerine dökelim.
  6. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim ,pişen köfteli islim kebabımızı servis tabağına alalım dilerseniz yanına yoğurt ve pilavla servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋😋😋.

Köfteli İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Çörek
Patatesli Big Mac Roll
Fit Cookie (Çilekli Ve Kakaolu)
Anne Sütlacı
Hindi Tandır
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek
Hdabla | © 2025 |