Köfteli İskender

Köfteli İskender Tanımı İçin Malzemeler
Kasap köfte;
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış yalnızca posasını kullanacağız )
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı ekmek içi (galeta unu)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 fincan su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet orta uzunluk pide (biraz büyük olacak biçimde küp küp doğrayalım)
Salçalı sosu için :
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Üzerine dökmek için :
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Köfteli İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için gerekli olan materyalleri güzelce yoğuralım.
- Kare formunda kestiğimiz yağlı kağıtların ortasına yuvarlak yaptığımız köfteyi koyalım.
- Üzerine de yağlı kağıtlı kapatalım, bardak yardımıyla ince olacak formda köfteyi ezelim.
- Pideyi büyük olacak halde küp küp doğrayalım. Servis tabağına alalım.
- Üzerine yağda salçayı kavuralım ,baharatları ekleyelim, su döküp pişirelim.
- Salçalı sosu ekmeklerin üzerine dökelim.
- Tavaya az bi yağ ekleyip biberi ve köfteler pişirelim ,pişen köfteleri pidelerin üzerine dizelim ,erittiğimiz kızgın tereyağını da köftelerin üzerine döküp servis edelim.
Köfteli İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






